Maandag brachten onze kapoenen heel wat takken mee naar de klas. We oefenden volop rond het begrip dik en dun en met de oudste kleuters hebben we heel wat takken gemeten. De kleuters ontdekken hoe het kon dat het handje van een kleuter veel meer in een tak paste als het hand van de juf. Wat kwamen ze tot knappe redeneringen! Vandaag maakten we muziek met allerlei takken en maakten we op de speelplaats een kunstwerk met enkele takken. Dus je ziet maar dat we heel wat kunnen met materialen uit de natuur! Het zijn echte schatten!

Klik hier voor meer foto's. 

Foto:

 

Foto:

Toen we deze namiddag terug in de klas waren, namen we waar wat we allemaal gevonden hadden in het bos. Daarna hebben we het met enkele kinderen allemaal gesorteerd. Kijk maar wat we allemaal vonden! De herfst is duidelijk te zien in de klas!

Foto:

 

Foto:

Vandaag gingen we op uitstap naar het bos. Het was een zalig weertje om te wandelen in het bos. We vonden heel wat herfstvruchten: beukennootjes, eikels, kastanjes, okkernoten, bolsters en blaadjes in allerlei kleuren. We genoten volop van de natuur. 

Kijk hier maar voor enkele foto's van onze uitstap. 

 

Foto:  

 

Foto:

Vrijdag was het dubbel feest in de klas ... 

Daan mocht drie kaarsjes uitblazen en juf Annick was ook jarig.

Gelukkige verjaardag Daan en juf Annick! 

 

Foto:     Foto:     Foto:

Op dinsdagvoormiddag komt telkens Anke bij ons in de klas. Ze speelt spelletjes met de kindjes, komt een handje helpen tijdens het knutselen en eetmoment. 

De kinderen genieten er volop van om samen met haar leuke activiteiten te doen. Ze kijken al vol spanning uit naar volgende week ... dit gebeurt in samenwerking met OZC Sint-Vincentius - Villa Kandoe en Anke doet het super met de kindjes. 

Hier nog enkele foto's. 

Foto:   Foto: