Bij het begin van het nieuwe schooljaar is het altijd leuk voor de kinderen van het 3de leerjaar om nog eens een activiteit te doen met hun meter en peter. De kinderen van het 6de leerjaar leerden hoe je een vriendschapsbandje kan maken met macramétouw. Er werd gemeten en gepast en de handige vingertjes toverden bandjes in alle maten en kleuren. De zesdeklassers hadden heel veel geduld nodig maar de resultaten waren keitof. En hoe ze fier waren op hun creaties:-)

Foto:  Foto:

 Foto's.

Op dinsdag 9 oktober is het 3de leerjaar op stap geweest in de natuur.

Mama’s en oma's  brachten ons naar het Helix-centrum.

Daar vertrokken we met een gids naar het bos.

We hebben blaadjes en paddenstoelen gezien, vruchten gevoeld,dieren gehoord, en een spelletje gespeeld om het meest vruchten verzamelen...

We waren moe maar hadden veel bijgeleerd.klik hier 

Foto Foto

De kinderen van 3A maakten deze week in de les techniek een telefoon en een hovercraft. 

En of ze dat gelukt  is, zie je op de foto's. klik hier

Foto         Foto

Het 3de en 4 de leerjaar hebben een bezoek aan Brussel gebracht.

Het 3de leerjaar leerde in het Magrittemuseum dat de schilderijen van René Magritte niet zijn wat ze op het eerste zicht lijken…of toch wel?

Het 4 de leerjaar bezocht het Museum Voor Schone Kunsten.

In de namiddag deden we het spruitjesspel op de Grote Markt en sloten de namiddag af met een bezoek aan Manneke Pis. En ver plassen dat die kan…:-)

Foto’s  hier

Hier nog enkele foto's. 

Foto

In het 3de en 6de leerjaar leren we in de klas over de verschillende wereldgodsdiensten. De kinderen van het 6 de leerjaar hebben in groepjes een godsdienst bestudeerd. Daar hebben ze dan  een power point over gemaakt . Aan de hand van de prenten en de filmpjes legden de kinderen van het 6de leerjaar uit hoe deze mensen bidden, tot wie ze bidden, waar ….Daarna mochten ze een memory-spel spelen die de kinderen van het 6de zelf gemaakt hebben. Dat iedereen veel geleerd heeft en dat  ze het leuk vonden , zien jullie op de foto’s. Klik hier

en hier