In het thema 'Hoe? Zo!' volgden we een stappenplan om een bibberbeestje te maken. We moesten eerst al het materiaal verzamelen en dan stapsgewijs ons beestje maken en versieren. 

Foto's.

 Foto:  Foto:

In de les taal mochten we een bordspel spelen. We moesten ons wel aan duidelijke afspraken houden en de opdrachten goed volbrengen. Het was leuk!

Foto's.

Foto:  Foto:

De kinderen van het 3de leerjaar kregen vandaag bezoek van hun meter of peter. De zesdeklassers kropen even in de huid van juf of meester en leerden de kinderen over de verschillende wereldgodsdiensten. En wat deden ze dat goed! Aan de hand van een powerpoint stelden ze een godsdienst voor. Ze stelden ook vragen om na te gaan in hoeverre de mete- en petekindjes begrepen hadden wat werd verteld. Nadien werd een spel gespeeld waarbij het geleerde nog eens extra goed ingeoefend kon worden. Een leerrijke namiddag!

Voor foto's, klik hier.

 Foto:

Vandaag speelden de kinderen van het zesde leerjaar een rol in een toneelstuk van de bekende schrijver William Shakespeare. In 'King Lear' is koning Lear van plan om zijn grond te verdelen onder zijn 3 dochters. Om te beslissen welke dochter welk stuk land krijgt, moeten ze hem vertellen hoeveel ze wel van hem houden. De 2 oudste dochters komen aandraven met allerlei smoesjes. De jongste dochter daarentegen vertelt eerlijk en oprecht hoeveel ze wel van haar vader houdt. Toch gelooft de koning zijn 2 oudste dochters. De jongste dochter krijgt niets. 

Het zesde leerjaar bedacht in groepjes hoe dit verder zou kunnen aflopen. Zint de jongste dochter op wraak of legt ze zich bij alles neer? De kinderen schreven hun vervolg uit in de vorm van een script en speelden  nadien hun versie van de feiten na. Ze dachten hierbij werkelijk aan alles: decorstukken, kledij, stemgebruik, ....

De kinderen van het tweede leerjaar kwamen kijken. Ook zij genoten zichtbaar van de toneelstukken. Ze leerden tevens heel wat bij over wat er allemaal bij het opvoeren van een toneelstuk komt kijken. 

Foto:       Foto:    Foto:    Voor meer foto's, klik hier.

In het zesde leerjaar kwam Bart van de politie langs en dat in functie van het M.E.G.A.-project. M.E.G.A. staat voor 'Mijn Eigen Goede Antwoord'. Volgend jaar gaan de zesdeklassers naar het middelbaar en zullen ze wellicht in contact komen met enkele nieuwe situaties. Belangrijk zal zijn om in die situaties gepast te reageren. Agent Bart leerde ons daarom meer over veiligheidsinstanties, cybercrime en verslavingen. We leerden ook hoe we best reageren als we in een noodsituatie terecht komen. Als afsluiter mochten we ook even neuzen in de politiecombi!

Voor foto's van 6A, klik hier.

 Foto:  Foto:

Foto:  Foto: