Vandaag speelden de kinderen van het zesde leerjaar een rol in een toneelstuk van de bekende schrijver William Shakespeare. In 'King Lear' is koning Lear van plan om zijn grond te verdelen onder zijn 3 dochters. Om te beslissen welke dochter welk stuk land krijgt, moeten ze hem vertellen hoeveel ze wel van hem houden. De 2 oudste dochters komen aandraven met allerlei smoesjes. De jongste dochter daarentegen vertelt eerlijk en oprecht hoeveel ze wel van haar vader houdt. Toch gelooft de koning zijn 2 oudste dochters. De jongste dochter krijgt niets. 

Het zesde leerjaar bedacht in groepjes hoe dit verder zou kunnen aflopen. Zint de jongste dochter op wraak of legt ze zich bij alles neer? De kinderen schreven hun vervolg uit in de vorm van een script en speelden  nadien hun versie van de feiten na. Ze dachten hierbij werkelijk aan alles: decorstukken, kledij, stemgebruik, ....

De kinderen van het tweede leerjaar kwamen kijken. Ook zij genoten zichtbaar van de toneelstukken. Ze leerden tevens heel wat bij over wat er allemaal bij het opvoeren van een toneelstuk komt kijken. 

Foto:       Foto:    Foto:    Voor meer foto's, klik hier.